Wednesday, March 2, 2011

Tempoh Diskaun Bayaran Kompaun Trafik Dilanjut 10 Mac


Hello readers..

hahaha..i'm sure you all semua dah tengok berita kan... well.. it's a good news for those yang belum melangsaikan saman trafik lagi... jadi please appreciated this chance with the better way ye...

jangan nak tunggu last minit nak bayar saman... time tuh bila server down... ataupun angka giliran habis korang akan jadikan si polan dan si polan sebagai scape goat korang... itu korag yang cari nahas sendiri.. sepatutnya korang should be so thankful to government yang dah bagi peluang lanjutan bayaran saman siap diskaun 50% lagi till 10 Mac 2011.. dah memang habit kita kot, suka buat sesuatu last minute...

jadi, sila bayar before 10 Mac.. dan semakkan pejabat pos..pejabat trafik dengan membawa duit yang mencukupi untuk bayar saman-saman korang... beratur ikut queue..jangan nak memotong pulak... harap2 on the 9th Mac tuh pejabat pos kat bawah pejabat tuh x dipenuhi orang ye as i want to renew my driving license...

meriah sungguh tgk pejabat pos la ni... ramai je yang beratur, tp yang xmasuk akal..punye banyak kaunter 1 je yang buka.. x relevant sungguh dorang ni.. dah tau ramai orang cari la inisiatif buka kaunter lebih.. pastu korang claim la ngan bos korang...(memandai je aku kan).. kalau jual air kat tepi pejabat pos.. dekat kaunter bayar saman... untung juga tuh.. maklumlah dah lama berdiri tunggu giliran kan... hehehe

untuk itu peringatan pada semua driver including me myself.. lepas ni kena bawa kereta dengan berhati-hati dan mematuhi kesemua undang2 jalan raya.. erm.. malam boleh kot sikit2.. becoz lepas ni, pada pesalah2 trafik, hukuman dia sangat mengejamkan.. pakai merit lagi tau... silap2, lesen kena gantung.. sila jadi pemandu yang berhemah lepas ni... hehehe..



LASTLY..THOSE PESALAH TRAFIK... SILA BAYAR SAMAN ANDA SEBELUM 10 MAC 2011.. TERJAH LA MANA2 POST OFFICE EVEN MANA2 KAUNTER UNTUK BAYAR SAMAN...JALANKAN TANGGUNGJAWAB ANDA...!

No comments:

Post a Comment