Friday, March 4, 2011

Jumaat yang penat!

hello readers....
selamat malam..

while i'm writing this..i'm watching Raja Lawak Musim Ke-5.. tajuk kali ni Ada Aku Kesah dengan Silent Comedy.. well.. quite enjoy all the lawak performed by all the contestant.. paling best this week bagi aku adalah Man kot..

back to the real story... hari ini balik kerja pukul 7 malam... gara-gara boss nak siapkan juga penyata kewangan yang dia x boleh nak tunggu sampai hari isnin tuh.. so, macam biasala bila time2 dah nazak ni kerja pun cincai la.. x habis nak edit dengan sempurnanya.. tp 1 thing for sure.. ianya BETUL.. btw.. tadi buat OT denga Nazuwi.. after he settled his section i took the next stage by finishing the final account statement..

pastu xbalance pula rm0.40.. ikutkan hati kitaorang..kitaorang nak edit je.. suddenly boss came out and dia nak juga benda tu dibalance kan dengan betul.. dah nak dekat pukul 7 dah time tuh.. and my phone wont stop ringing.. kan ke tekanan tuh..
hari da gelap..kitaorang dah malas nak buat dah.. tp dia x balik-balik juga.. siap tolong bacakan figure yang dia rasakan itulah punca terkurangnya RM0.40..so, we all terpaksala siapkan.. finally, finished dah.. cuma presentation dia je terkucil sket.. sorry boss, this Monday saya edit ye..

time nak balik kerja tadi.. keadaan cuaca gelap sangat.. nampak macam nak hujan yang lebat2 gile.. xlama lepas tuh hujan memang turun dengan lebat..sangat lebat..wonder if Nazuwi safely reach home ke x? hehehe for me myself hampir 1 jam setengah.. on my way back home, ada pokok tumbang dan itu menyebabkan jam yang sangat panjang.. dan yang paling saya geram bila ada kereta yang xda akal memotong queue tanpa rasa bersalah.. orang lain penat2 beratur..ko dengan selamba memotong.. kalau aku, aku xnak bg ko jalan.. biau padan muka ko kena langgor..

so, sangat penat badan nih.. lemah..lenguh semua ada.. kan best dapat gi spa yang memang x penah nak masuk tuh..
better end up now.. nak tgk kungfu panda @TV3... nite...

No comments:

Post a Comment