Wednesday, July 20, 2011

Sambal Hitam.. so yummy!


Salam Readers...

tiba-tibe kecur air liur nih saat teringatkan sambal hitam belimbing nih... Ya Allah, tertelan-telan air liuq nih... tibe-tibe juga macam mengidam je nak makan sambal hitam nih... mostly sambal ni senang dapat kat lipis sana... memang semua orang boleh buat... tapi x semuanya taste finger licking good... nak buat dia agak leceh sikit as you kena rebus belimbing buluh yang kecik2 tuh sampai lebam...

tapi, kalau ada sambal ni.. cukuplah sepinggan nasi putih yang masih hangat.. memang laju je habis bila pasangan dia sambal hitam nih.. sambil tu boleh juga nak cicah dengan cekodok ke.. lazatnya hanya tuhan yang tahu.. korang yang belum rasa tuh tolonglah pegi rasa.. pastu mesti korang pun nak makan sambal ni hari-hari... xda lauk lain pun xpe... janji ada sambal ni tau..

memang ada jual tapi specific place tuh yang kurang pasti.. dalam sebekas kecik taufu faa tuh rm5 je.. berbaloi.. xrugi punye beli...

eii.. sungguh rasa macam nak makan sambal ni.. nak kena cari mana nak senang dapat kat nearby area.. kalau dapat seruuuu...


so, those yang xrasa..please pegi rasa... xrugi punya.... hehehe....
selamat mencari dan selamat mencuba this finger licking good sambal... hehehe

3 comments:

  1. kan...tau x kat mana senang dapat? kat area temerloh ni ker?

    ReplyDelete
  2. Beli kat instagram @warongummi. Sedap ya amatttt

    ReplyDelete