Thursday, March 3, 2011

PRK N28 DUN KERDAU..

hello readers...

wah..lately i love to write.. saja mengisi masa lapang... hot issue skrg of course la pasal pilihanraya dun Kerdau & Merlimau selain dari isu bayar saman....

Sejak start nak pilihanraya ni.. rasa Temerloh itself dah totally changed,.. kalau dekat office tuh hari-hari dengar bunyi helikopter..bunyi siren polis even bunyi siren ambulan.. yang itu mmg daily routine la.. kira glamer la Temerloh skrg.. Orang pun dah tau Kerdau tuh kat mana lokasi nya.. hebat kan penangan pilihanraya...

pity of my dad la.. yang kerja dengan sangat bz nowadays.. balik rumah pun tgh pagi... sampai minyak hitam kereta kering begitu saja.. hebat kan... orang-orang sekeliling Kerdau mmg fully utilised peluang mcm ni.. bermula dengan start kempen.. ramai org cube jadi orang tengah untuk cari rumah-rumah untuk disewakan kepada penyokong/petugas pilihanraya..

bayangkan 10hari berkempen 1 rumah boleh cecah RM5,000.. sapa nak bagi in 10 days lagitu.. so nak dijadikan cerita..orang tgh dengan pemilik rumah ni pun buatla perjanjian maybe duit sewa tu 50-50 kot.. si orang tgh ni sangat tamak haloba and dia just give 10-20% je kat tuan rumah.. mau x mengamuk tuan rumah... memang time tuh ramai sangat orang yang menawarkan rumah mereka untuk disewakan.. duit punya pasal beb..

itu xkira lagi dengan gerai2 makanan yang tumbuh seperti cendawan... time ni la boleh dapat untung.. sedap x sedap belakang kira.. janji masyuk..  bayangkan padang bola untuk budak-budak main bola boleh dijadikan kedai makan.. kesian budak-budak.. kena cuti sekejap untuk main bola.. kira havoc habisla kerdau sekarang.. siap boleh jammed lagi tuh.. can u imagine...

itu tak kira lagi pe'el orang-orang yang berkempen... yang kipas susah mati memang menjalankan tugas dengan  begitu cemerlang la sekarang.. kot-kot ada yang hulur saguhati.. yang jadi lalang pun mungkin ramai.. semua pasal duit.. maklumlah skrang ni la nak rasa durian runtuh... kan orang dah kata jangan jadi hamba duit!

ini kalau taksub sangat berkempen mau boleh jadi gaduh dengan kawan-kawan dan sesiapa saja yang bukan sealiran dengan mereka.. kadang-kadang seronok juga tengok gelagat orang mcm ni.. pura-pura ramah..pura-pura baik.. pura-pura pandai..pura-pura mr infomation..dan kesemuanya pura-pura.. tak dinafikan ada yang betul2 ikhlas nak membantu... i won't go thru that.. kang kena blacklist.. and time-time nila ramai pakat masuk felda.. balik2 sana.. lagi sekali teet isu sensitif!! hahaah


tapi sentuh sikit dengan calon BN.. Encik Syed Ibrahim.. beliau ni kalau x silap PA khas MB Pahang (Dato' Seri Adnan Yaakob) masa belajar kat UiTM Jengka dulu sempatla mengikuti kursus kepimpinan yang diadakan dekat UiTM Kampus Kuantan.. ada 1 slot ceramah tuh Encik Syed Ibra tu l;ah yang jadi penceramah dia.. He's very talented in giving speech.. yang meliputi banyak aspek.. general..isu semasa keagamaan dan semuanya.. kelakar pun ye juga..  ini bukan mengampu ye but i just tell the truth.. sila paham saya hokey!!! tp, for me personally dia mmg layak untuk dipilih sebagai pemimpin Dun Kerdau... sorry the other party... saya penyokong KERAJAAN.. sebab KERAJAAN la.. mak ayah saya berjaya besarkan kami adik beradik... belajar dan semua sekali.. TERIMA KASIH KERAJAAN BN..

so, tadi dah dijalankan undian pos.. tak cukup havoc lagi.. tp esok till 12 midnite 6Mac.. lagi havoc dorang berkempen.. silap2 boleh hilang suara.. atau boleh xjumpa jalan nak balik rumah... mesti lagi meriah KERDAU..
and more thing.. abang2 police everywhere now.. silap sikit terus surat cinta.. and mst of us know la kan.. time ni la nak tunjuk hebat.. teeet...

esok dah jumaat.. lusa sabtu...tulat ahad... jadi selamat menghabiskan sisa-sisa kempen.. berkempenlah dengan berhemah.. bermanifesto la dengan menggunakan akal...

buat para pengundi mengundilah dengan bijak.. hehehe!

1 comment:

  1. saya pun sokong kerajaan!! sebb saya pun dibesarkan dengan pimpinan kerajaan BN. saya menghargai dan bersyukur. - shuraya :)

    ReplyDelete