Monday, March 7, 2011

Kebahagian Dalam Perpisahan...[Ouchh]



1. PRK N28 KERDAU

Finally, semalam 6 Mac 2011, telah dinobatkan Encik Syed Ibrahim sebagai Adun bagi Dun Kerdau yang baru.. Tahniah Encik Syed Ibra..you deserved it.. berikut adalah keputusannya

BARISAN NASIONAL : 4,960

PAS : 2336

MAJORITI : 2,624

 sama juga keadaannya di Melimau yang mana ini merupakan kemenagan ke-6 & ke-7 berturut-turut Barisan Nasional sempena PRK ini... Tahniah kerajaan Barisan Nasional.. semoga dengan kemenangan kedua-dua Adun ni.. akan terus memantapkan perjalanan Barisan Nasional.. semoga mereka akan terus berbakti kepada rakyat..

PRK N27 MERLIMAU

BARISAN NASIONAL : 5962

PAS : 2319

MAJORITI : 3643
 
well.. nak cerita sikit, on the last day berkempen before 12 midnite 5 Mac yang lalu.. Berkesempatan juga la berkunjung ke kawasan Desa Murni Sanggang where my father's incharge all the jobs there.. wah.. before that, jalan-jalan dulu melihat kawasan-kawasan yang terlibat.. saja nak tengok gelagat orang..

ok.. on that day, kawasan-kawasan tersebut dah macam tapak pasar malam.. ramai orang jual.. jual kopiah.. baju-baju politik... tudung.. baju-baju muslimah where i bought one for me.. hehehe.. jual kekacang..makanan2 dan air-air.. kira mmg laku la.. kedai makan... jangan cerita, all the time penuh dengan orang... Meggi pun out of stok time tuh.. penangan PRK punye pasal.. jalan.. jangan cerita... memang jam.. xpenah terjadi mcm tuh before this dengan polis-polis berkeliaran di sekitar kawasan..




parti-parti bertanding..of course la ada ceramah manifesto masing-masing.. but one i thing yang paling sedih dilihat.. mereka menjadikan budak-budak sekolah sebagai salah satu alat berkempen mereka... bayangkan.. berbuah-buah kereta cik bulan yang lalu disuruhnye budak2 tolong kibarkan bendera...please la.. letih tau nak kibar bendera all the time.. and die suruh pulak mat-mat rempit merempit sambil kibarkan berdera yang berwarna hijau..tu dah macam mencabuli hak kanak-kanak... korang nak berkempen.. berkempen jerla.. xpayah nak melibatkan budak-budak.. be professional.. yang one more thing lagi.. carila isu-isu yang baru sikit.. jangan nak ulang isu-isu yang dah lapuk... and it shows that mereka dah xda modal..[teeet.. terlebih pulak]..pastu jangan gunakan emosi semasa berkempen... berkempenla denga berhemah... ini emosional xtentu arah... xpayah nak tunjuk hebat sangat.... nasib baik x jadi peraih undi on that day..konon-konon wakil puteri... tidak ntah ape kena agaknye.. dah orang-orang besar pun kena pukul.. apatah lagi kita yang nobody ni kan..



berbalik pada cerita tadi.. bertempat dekat Desa Murni Sanggang.. adlah makan malam disediakan... para petugas dan masyarakat setempat dijemput makan.. nak dijadikan cerita.. janganla bawak sikap xpenah makan tuh..perok orang kata.. makan tuh biarla berpada... nak menambah x kesah.. tp ingat sikit kat orang belakang.. tp yang paling panas.. bila orang xhabis makan.. ada la segelintir orang yg xda sivik mengeluarkan plastik lalu tanpa segan silu membungkus makanan-makanan tersebut.. what the kan... kadang-kadang susah nak ckap.. tambah-tambah bila melibatkan dengan benda-benda yang free.. semua nak... baiklah.. tepuk dada tanya selera ye..



lepas makan-makan... dengarla ceramah politik plak... wuii..dapat dengan makcik-makcik yang bersemangat nih.. semua benda dia nak sampuk.. nasib baik die x tersampuk... hehehe.. on that nite da 3 orang bekas pekerja Dato' Seri Anwar Ibrahim yang datang bagi ceramah.. and one of them adalah orang tempatan.. so far ok la.. lots of info yang diberikan but too public to say it here... kang kena saman pulak nnt.. erm..lupa ada KJ sekali malam tuh... memang dia seorang yang sangat macho dan gentlement.. dan segak bergaya... me like him... hahaha

atas usaha semua pihak.. akhirnya BARISAN NASIONAL sekali lagi diberi mandat menerajui kawasan KERDAU dan MERLIMAU.. tahniah once again..


2. ANFIELD berpuaka??



dalam pada menyambut baik kemenangan BARISAN NASIONAL malam tadi... rupanya malang tak berbau when MU lost 3-1 to Liverpool... tersentap je rasa... 1st half dah 2 goal.. dan semua gol tuh sumbangan ikhlas Kuyt.. memang dah menjangkakan ini akan berlaku but not that too much mcm ni.. yelah defend MU semua KO.. yang ada x cukup kental.. so far.. it's should to say that yesterday was a nightmare... and my wall kat FB semuanya telah dispam kan dengan kata-kata sinis yg langsung xkan menyebabkan diri ini mengubah haluan ke kelab lain.. we are professional beb.. xkan kalah 2x berturut nak tukar haluan.. budak-budak jeyang buat keroje tuh.. saja bagi Kenny Dalgish kembang semangkuk.. advantage la main kat tempat sendiri.. huhuhu.. dah la main ganas.. xpro langsung...[betul..bukan berbaur jealous]



but, MU still on the top of the league.. must be more careful after this... kalau tersilap langkah maka terjatuhlah dari takhta liga.. one thing to be worried.. bila untuk UEFA league nnt nak lawan Marsellie.. we are lacking of defenders... sangat-sangat berisko if the situation still not recover... nak sangat trophy EPL this year..[bajet bley pegang je kan..hehehe]

still hope the sun will keep on shining... and we want to WIN.. harap2 MU akan beli defend2 yang baru... dapat macam Tevez pun jadila.. beliau rajin bergerak.. tangkas...[oh..i luv u encik tevez]
 

1 comment: