Friday, March 18, 2011

Raja Lawak Musim Ke-5 milik Man..

hohoho.. Malaysians.. mesti tadi korang semua pakat tengok Raja Lawak akhir kan... please admit it.. hehe
i did ok.. sangat menghiburkan..guling2 gelak tadi.. dengan zizan dan johan yang sedia kelakar... plus dengan contestant yang memang hebat2 belaka...

sedar tak sedar dah habis Raja Lawak musim ke-5.. btw, our final contestants malam ini are R2.. Man & Balas... 2 groups and 1solo.. untuk imbasan.. 1st season juara dia Yus.. which 1 batch dengan zizan & johan, 2nd season juara dia Nabil.. 3rd season Kumpulan Sepah & last season juara dia Kumpulan Kecik.. kira balance la.. 2 solo 2 groups kan..



overall persembahan malam ini mmg bst.. yang paling consistent adalah Man.. dua2 persembahan dia sapu baeek punya.. yang 2nd persembahan judges siap bagi standing ovation lagi.. tengok mantap x mantap.. xsilap Man dah cuba nak masuk RL since musim pertama lagi tapi rezki dia dapat masuk RL5 nih.. prsembahan dia ni from week to week mmg ada nampak peningkatan.. idea-idea ni mmg fresh..mmg tak terfikir dek orang lain.. dulu mula-mula dia mmg kat bottom three.. sikit2 dia naik.. so no wonder dia ditabalkan Juara RL ke-5 kali ni.. he deserved it!! RM 100k tuh dapat,, pakcik kayooo!!



tempat ke-2.. R2.. dorang pun best juga.. idea mmg fresh.. tapi malam ni dorang kureng sket.. maybe terlalu nervous kot.. dorang ni adik-beradik rupanya.. that's why chemistry tu lagi kuat.. dorang ni pun mmg konsisten persembahannya.. tiap2 minggu boleh kata dapat pujian dari Afdlin.. mmg lawak dorang ni lawak yang spontan... xsia-sia si abang cuba kali ni by group.. dapat juga masuk! dapat juga RM50,000.. banyak tuh!



for the past four weeks.. yang mengungguli carta undian adalah kumpulan Balas.. agaknya kawan2 depa kot pkat undi ramai2.. budak2 muda.. idea2 fresh.. tapi dorang ni suka menggunakan lawak yang agak lucah.. overall persembahan dorang ok tp kurang auranya malam nih.. 1st persembahan je dorang sapu.. yang 2nd yang ala2 muzikal tuh kureng sket.. sebelum masuk persembahan yang ke-2, depa still on the top... maybe after Man nye persembahan.. siap dapat standing ovation percent undian dorang tu lari sikit ke Man.. xpe depa ni muda lagi.. lagi banyak menda depa boleh belajaq.. simpan baik2 no RM 30,000 tuh..


after this, starting 1st April 2011, 10.00pm at channel 105(Prima) & 132(warna) bermula la pulak Maharaja Lawak.. this new programme akan menghimpunkan top 3 raja lawak since RL1 - RL5.. kira dalam programme ini ada zizan,johan, nabil, sepah dan sebagainya including this new top 3 people.. dorang akan bersaing sesama dorang pulak untuk mendapatkan pula Maharaja Lawak.. xsabar nak tengok how this programme runs.. it will be tougher la kot sbb yang masuk semuanya yang best antara yang terbest!! ada bang bil.. ada Jozan.. sepah.. amir i'm sorry, kecik.. uii... xsabau nih..

anyway, RL-5 dah pun habis.. will looking for RL-6 kalau pihak Astro still nak buat macam AF juga which akan start siaran langsung diarinya this coming April juga.. jom tengok ape ada dalam AF9 kali ni.. better.. so-so.. or worst! hehehe..

No comments:

Post a Comment