Tuesday, April 13, 2010

SAYA ADA ANJING????

Saya ada anjing??? Saya bela anjing?? It can't be.. But I've a dog and a puppy.. Ridiculous kan... but it's real.. So now i have 9 cats and 3 kittens...also a dog and a puppy too


well.. i'm not pet any dogs at all... all happened so sudden.. biasala kita selalu buang tulang atau lebihan makanan dekat belakang rumah.. so this dog selalu datang makan.. biasalah kalau anjing yang tak bertuan memang selalu berkeliaran.. it always come to my house to find sumthing to eat... kadang2 bila bagi makan kucing this dog tengok jer.. so kesian la juga.. terpaksa bagi dia makan juga at different place... xcampur.. anjing dengan kucing mana boleh jumpa kan... but, the best things is, this dog selalu jaga rumah kalau kitaorang xda.. sape2 yang lalu dekat belakang mesti dia hambat punya.. well.. anjing tuh namanya OAK... and the puppy's name is WOOGY.. ala anjing local biasala... kalau anjing yang cantik xkan xbertuan pulak kan...tp, i must admit that AKU SANGAT TAKOOT PADA ANJING YER... SANGAT2... TAKOOT KENA GEGET..

tp, xfaham kenapa persepsi orang lain.. bukan kita nak membela anjing, tapi xkan nak biarkan dia kelaparan.. anjing pun makhluk ciptaan-NYA.. cuma ada batas2 yang perlu kita patuhi... I just feed them and not more than that... tp, orang lain siap boleh pukul anjing2 tuh... xkesian ker.. dia xkacau u, so u dun have to bit them.. nak halau, halau la properly.. xpayah guna kekerasan.. dia pun ada perasaan... same goes to any animal... macam kucing pun... xpayah la sepak terajang... wut do u feel if u pun kena macam tuh.. ingatlah kita dikurniakan akal fikiraN.. so think twice or think deeply before u act.. dun act like u r same like animal.. binatang xda akal fikiran... so please sayangi haiwan peliharaan...mungkin u xnampak wat u will get as a balasan now, but u will get it disana nanti... I really love pets esp cats.. and cats is my best forever..

No comments:

Post a Comment