Friday, July 29, 2011

Malaysia..Tanah Tumpahnya Darahku..


Ohoi.. I bet most of us tengok bola tadikan... Malaysia Vs Singapura..

Dalam sejarah 85k tiket habis dijual.. Sold Out yang!! Bila tengok live on tV tadi..rasa bangga sangat bila stadium Bukit Jalil dipenuhi dengan orang Malaysia.. Bendera Malaysia dikibarkan.. Jersi kebangsaan disarungkan dengan penuh rasa bangga... tacing..!! Lagi tacing bila stadium bergema dengan megahnya dengan nyanyian lagu Negaraku!! oii.. dirumahku juga berdiri tegak sambil nyanyi lagu Negaraku ok!!



Diorang dah main dengan bersungguh-sungguh... they give all that they had.. memang all out.. We have to be proud dengan skuad kebangsaan kita yang boleh kita kaatakan performance diorang adalah ditahap yang sangat membanggakan compared to previous years back.. We are moving forward... We have to keep on supporting them... bukan dengan mengondem..mengomen dorang for a certain situation...


Berbanggalah  sikit as our players are totally 100% Malaysian.. xda imported punya... maknanya orang malaysia ni bukan calang2 orang.. bukannya boleh dipandang sebelah mata je tau..

I dont want to comment sangat tentang match tadi.. sebab our players dah bagi the best.. mungkin rezki tak memihak pada kita.. but we had a fair game.. no drama.. no diving.. no imported... pendek kata.. saya berbangga dengan pasukan bola sepak kita.. We are not loser.. people who said so actually the loser... sebab diorang tak boleh rasa senang dngan kita.. 6-4 bukan jarak yang jauh...

and Malaysians.. please change our mentality.. jangan nak mengondem bila keadaan yang tak disangka terjadi dan memuji bila kemenangan itu menjadi hak kita.. whatever happens, we have to keep supporting them.. they need our support.. kalau asyik mengomen xtentu hala.. sampai bila kita nak maju.. nobody perfect.. try to look imperfection perception.. then you can call it LIFE...


oklah malaysians.. we are still te best.. Harimau malaya teruskan mengaum.. teruskan menapak...ignore the narrow minded ppl..

one thing for sure I'm PROUD TO BE A MALAYSIAN.. I'M PROUD TO HAVE HARIMAU MALAYA AS A NATIONAL SKUAD.. keep up the good work... YOU'RE OUR WARRIOR..LOVE YOU! Apex the goal keeper ko memang superb malam tadi... Encik No.10.. ko memang the best!! eventho we lost.. WE LOST WITH PRIDE! xpe sebab diorang menang BERDRAMA bukan sebab KESUNGGUHAN dorang bermain.. kemon Malaysia...keep on stepping forward!

1 comment: