Malaysia Negaraku.. Islam Agamaku..

4:16 PM

hello kawan-kawan..

wah... adakah korang men'join'kan diri dalam perhimpunan BERSIH tuh? please dun.. jangan merosakkan diri korang... jangan merosakkan bangsa dan negara korang.. korang cuma men'KOTOR' semuanya.. jangan ikut telunjuk orang.. yang jadi leader pada segala benda ni bukan seorang ISLAM..bukan berbangsa MELAYU pun.. kenapa korang perlu ikut.. ok.. korang baca ape tuntusan si HINDU kepada kerajaan MALAYSIA..

TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC


1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam... tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.
2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.
3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.
4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.
5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.
6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.
7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.
8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.
9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.
10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.
11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.
12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.
13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.
14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.


Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC.Maruah Melayu Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga!

Ya Allah..those yang menyokong bERSIH.. korang tahu tak sebab musabab kenapa benda tu diadakan.. korang muhasabah diri tak...mmg rakyat MALAYSIA ada hak.. tapi si HINDU tu menuntut sesuatu yng sangat kurang hajar. bila ia melibatkan agama ISLAM.. telah termaktub dalam kitab KERAJAAN MALAYSIA bahwa agama ISLAM adalah agama rasmi.. tapi ia tidak menghalang agama-agama yang lain.. tapi HINDU tu seolah-olah perajudis dengan agama ISLAM..

Ketua Kerajaan Malaysia adalah seorang melayu dan beragama ISLAM.. jadi secara tak langsung HINDU tu tak menghormati Yang Dipertuan Agong..sedangkan Hindu tuh seorang rakyat MALAYSIA.. patut dia ni di SULA setakat tarik kerakyatan tuh x thrill sangat..

lagi satu dia kena ingat siapa pejuang yang menuntut kemerdekaan dulu.. Tunku Abdul Rahman.. siapa dia? 1.SEORANG MELAYU 2. SEORANG BERAGAMA ISLAM.. jadi yang hadir ke perhimpuan BERSIH tuh korang sedang menyokong bahawa agama ISLAM ni sedang diperlekehkan..

Nauzubillah.. apakah ini tandanya hari pengakhiran itu akan tiba... Ayuh wahai saudara ISLAMku.. kita perjuangkan agama kita.. sesungguhnya ALLAH sentiasa bersama kita.. Ya ALLAH...  peliharalah seluruh rkyt Malaysia drpd mereka yang berhati binatang, syaitan bertopengkn manusia...kau berikanlah kekuatan kepada kami saudara sesama ISLAM agar syiar ISLAM tetap utuh..pegangan kami tetap berlandaskan Al-Quran dan As-sunnah.. sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui... Amin..

tepuk dada tanya selera... sekian!

You Might Also Like

0 jari dompok

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

Flickr Images