Tuesday, June 28, 2011

Sedetik Luahan.. mode: geram gile..

hoii...hahaha..
sedetik luahan? yup, dah letih pendam2 ni.. meh nak di say out loud kan..

ok, very straight to the point.

saya memang..dan paling benci dengan orang yang kurang ajar dan yang xpandai nak respect orang.. ada ke aku kesah korang anak jutawan..anak somebody ke.. belajar tahap PHd.. dapat tajaan jpa.. kalau sikap korang macam sampah.. siapa nak hormat korang...

ok, korang tetap manusia..tetap makhluk ciptaan Allah yang sempurna..xda beza ape pun.. yang menjadi perbezaan adalah sikap kita..pegangan kita..jantina kita.. yang lain sama je..

umang aii.. marah no aku kan..memang aku sedang marah..

korang tuh praktikal je kat sini.. kena ingat.. every single things in this world ada rules dia.. so, please obey la... korang dah besar panjang.. masing-masing pandai.. xpandai korang xdala sambung degree kan.. i repeat DEGREE... jangan bawa budaya korang kat kampus kat office.. respect la staff sikit.. eventho staff tu muda dari korang.. xkan hari2 nak aku tegur.. ketnye dah baca buku peraturan tuh.. tp, hasilnya.. zero.. u asked yourself dulu ok..

jangan pukul 10 korang pegi minum kat pantry berjam-jam..pergi sekumpulan sekaligus... staff pun xpenah buat mcm tuh dik oii.. kita ni private sector dik.. yang buat keje kuar masuk sesuka hati tuh selalunya gomen je.. sorry to say but that's the truth.. ni pagi2 sampai ke tgh hari duk baca paper.. tp general knowledge korang tahap tuh juga... nothing improve la..

bila orang dah bagi kerja, please do as what being said to you.. tak tahu tanya.. jangan jadi bodoh sombong...  berlagak pandai.. dah salah mula la nak tuding jari ke orang lain..wth kan.. kitaorg dulu start dari bawah juga.. kena maki hamun lagi...tapi kitaorg xda mengamalkan dasar bodoh sombong.. kitaorg tanya.. malu tanya kitaorg kaji kerja-kerja lepas.. buat revision sendiri.. at least we have effort to do.. jangan everytime nak kena bagitau..nak kena ajar.. buat la nota oii..bukan xtahu dak, bila bagi keje banyak sikit.. tacing plak.. kunun2 stress..fed-up.. ni bila xtau buat blur la kunun2, buka internet online fb.. sorry dik.. i lost my respect over you.. sungguh..!

korang mmg kebal.. kebal hati.. kebal mata..telinga dan sengakatan dengannya.. kadang2 orang pandang lain macam.. orang sindir-sindir ko.. ko buat tak tahu je.. just like nothing happen kan.. lagi nak tunjuk hebat adalah kan..

what ever it is, I lost my respect over you dah.. korangla batch paling bermasalah yang pernah aku jumpa.. i do admit yang aku pun xpandai mana.. but we learnt and we had effort to learn.. mentang-mentang staff aku 2 orang tuh xsetaraf korang, korang pun nak pandang rendah dorg ye.. hello, dorg tu much much better dari korang dik.. kerja dorg tip top... kerja korang? adoii.. malas nak ckp..

ok.. better stop now and i'm feeling much better dah..
hoho..will continue soon pulak ye..

2 comments:

  1. sabar cik.some people xsedar diuntung~

    ReplyDelete
  2. hoho..ok doh..and I agreed!! nobody perfect kan but at least we try to be better than before..
    ngeee~~

    ReplyDelete