Tuesday, June 7, 2011

As I Just Realised..

Assalamualaikum and Good Evening my dear readers..

well.. today can be so called a dull day.. I dun know why.. because i got MC for 2 days and got nothing to do melainkan rest... kadang2 tgh kerja kita nak rest.. bila dah rest nak kerja.. adoi.. how come can be like this ye...




so, the story for today...
haa..last night i made a check up with doctor.. sebab dah xtahan sangat suffer this cough.. dah about 1 week dah.. 3 ubat batuk but yet still not recover.. konon-konon petang semalam exactly after office hournak gi klinik kat temerloh je... while passing the klinik, ramai pulok orang... as i'm a bit tempered by waiting for a long time dengan crowded lagi... so lalu jer la.. terbantuk la hasrat nak bertemu doktor.. last2 berkunjung kepasar malam TJ jah...

suddenly, malam tuh my father called and ask me to go to the clinic as he's waiting for me there.. erm, my father terus ke klinik sebab petang tuh dia balik kampung kejap.. so, nak tak nak terpaksa la pergi eventho i hate to go.. sebab dengan doktor ni erm i can called him as doktor panel for our family la.. sebab dari kecil sampai la ni.. still apa2 masalah kesihatan mmang rujuk dengan di at the 1st place.. dengan dia. u cannot run from taking the injection which i'm afraid of.. dah setahun xjumpa doktor, sekali jumpa mcm2 sakit ado,...

nak dijadikan cerita sebab batuk ni dah a week.. so dia buat complete check up.. by referring to my previous rekod.. dia cek-cek he said i got asma.. uiih terkejut cheq.. i never knew it.. i swear ok.. no one neverknew about it..dia kata rekod on 2000 means since i'm still in secondary school... sebab for me xda langsung simptom2 dia.. well, i used to be an active students.. persatuan ke even sports.. memang.. sangat2 active.. xda ape2 pun mcm sesak nafas or else..

until mlm tadi, baru tahu...sebab tu dia kata batuk tuh still berlarutan as it's part of the asma.. nak pulak pegi beli ubt batuk cap ayam.. yang minum macam minum air tapi xelok2 juga.. so, semalam memang panas telinga duk dengar khutbah dia.. so, by now i should take care of this much better... sebab i'm still at this age.. belum kawin and ada anak lagi.. so, kena displin sikit dalam penjagaan kesihatan ni...

as result, dapat 2 injections.. 2 hari mc... no fried food.. no ice and a bucket of medicines.. yang palingtak suka ialah keadaan kat ofis when two of them... memang aim punya.. dah deko-deko ofis without me.. and yang paling i hate the most when they keep telling me the new environment in suspense.. and my sitting placa dah ditukar.. and i hate this... because i'm not there while all this happened.. waaaa... xsuka-xsuka... duduk tgh yang memang xda privasi.. kena tgk so many faces.. gosh... arrggh..

dun wanna keep on thinking.. i'll be waiting patiently until this coming Thursday  for all this "SURPRISE"... huh jahatnya kamu...

No comments:

Post a Comment