Wednesday, November 16, 2011

R.I.P Cats..

Salam and Salam 1 Malaysia readers..

Nothing much to share. Just to story about my cats.. within this month je saya dah kehilangan 6 ekor kucen tau.. I'm deeply sad..




Ok, 2  ekor M.I.A [missing in action] which are Suarez dengan Itam.. dun have idea where they supposed to be.. ntah dah mati or someone has kidnapped them.. Itam, i think dia mati kot. because dia kitty lagi and very kurus.. and Suarez sangat gebu dan cantek.. maybe yang ini kena kidnapped.. Pandai gurau..


3 ekor lagi... dah mati... sedih sangat.. my lovely kitty pun dah mati.. 2 ekor mati di aniaya org.. kalau dapat org tu rejam sampai mati.. sangat heartless.. sekor [Terry] mati dalam longkang kena himpap dengan pasu which is not possible pasu tu jatuh sendiri.. sekor [Blackie] mati kena langgar kot kaki dia and dicampakkan dalam longkang juga.. sempat tahan sehari je... semalam dia mati.. sekor lagi [Andy] mati sebab ada kucen gemok jiran yang gila talak tu kerjakan dia.. dah kitty lagi kurus lak tu.. mati juga akhirnya kucen gemok itu sangat jahat... semua kucen dia nak hambat.. dapat nnt nak goreng.. sampai cedera-cedera kucen rumah saya tau.. yang mati semua dah dikuburkan xbertanda.. ada tuh dah jadi rumah org dah skrg.. R.I.P my cats..

Yong Ji Hoo and keluarga 3 ekor anak [Bubbly, Saikoski, Wenger] dah berhijrah... xdapat dikesan hingga hari ni.. xda khabar berita dah.. Last jumpa Yong Ji Hoo itupun dia sakit.. sehari je kat rumah, pastu terus M.I.A..

Kiki, dah kena buang dekat pasar ayam.. Reasons? dia pun suka kerjakan kucen lain fav dia Oyien.. pastu subur sangat.. asyik buat anak je.. dah kena buang.. sebab xdaya nak jadi misi jaga anak dia je.. pastu dia suka bawak anak dia [yang tinggal sekor je yang masih hidup [Cicak]], [Andy mati dengan Itam yang hilang] datang depan rumah then buat toilet merata-rata.. so sangat kotor dan busukk.. xpe, kat pasar ayam tu Kiki mesti kenyang..

so, remain kat rumah sekarang adalah Atim, Q-haidar, Oyien, Ji Hoo Junior, Torres, Musang, Tupai dan Cicak. dah mengecil keluarga kucing.. banyak yang dah mati, hilang dan kena buang.. Once jumlah dia mencapai 19 ekor tau... ni semua berpunca dengan perumahan yang baru buat kat belakang tuh.. totally.. dgn lori la.. dan macam2 lagi.



My house juga pernah jadi rumah kebajikan kucen.. org suka buang kucen even kitty yang ada tali pusat pun boleh buang which dia punya jangka hayat mmg sangat pendek. sebab dia kena menyusu badan,, and xpandai makan lagi... pastu bila dorg buang kitty tu dah dibela dan dimanja, dah comel2 dorg kidnapped balik... isk, mmg sumpah seranah xhabis time tu..

Kucen saya makan nasi dengan friskies.. not that friskies tapi asal biskut kucen je itulah gelaran dia.. selalu beli kilo je.. more cheaper.. selain tu, dorg makan nasi juga.. lauk? ikan rebus, sardin, ikan bilis kalau malas dengan serunding je..[habisla kena marah kalau mak tau].. dorg makan eskrem juga.. dulu ada yang makan durian juga..

so, bila keluarga kucen dah mengecil, kena la jaga elok2 sikit. kerja pun senang nak mandi-mandakan dorang..  Oyien dulu masa raya xsehat, saya angkut balik kampung.. saya jalan2 pun saya ajak dia, even tido pun dengan saya, td, ketumbuhan dia dah pecah.. dah rupa unta ada bonggol. tapi bau dia sangat busuk.. so far skrg ni dia masih lagi ok.. balik ni nak merawat ketumbuhan dia tu [ala isi minyak gamat sajo]


well, I'm the cats lover.. sangat.. impian kecik2 dulu nak buka 1 rumah kucen.. ada tempat tido yang proper.. ada rawatan kesihatan and ada playground untuk dorg.. harap2 my future husband [wow..masih mencari, previous xsuka kucen, alahan kunun] boleh terima.. dia nak laksanakan impian tu pun voley,,, haha..

till then.. [gmbr kucen xda, sbb org kata kalau kita snap gmbr dorg, dorg boleh hilang or mati... xnak amik risiko just gambar ihsan je la ye]

2 comments:

  1. ooowhhh gambar ihsan rupenye.. sy baru nak adopt 1, comel..tp dah mati.. jgn sedih yer

    ReplyDelete
  2. hahaha ehsan je Razfira.. kucen kampong ja..
    haha nak adopt kucen tu, make sure dia dah pandai makan.. badan sihat.. senang sket..

    ReplyDelete