Thursday, July 18, 2013

Cerita Bazaar Ramadhan Semalam


salam guys.. selamat berpuasa untuk hari yang ke 9..

well.. nak share story about yesterday.. jap.. korang dah habis tawaf pasar ramadhan dekat tempat korang? me myself baru 2 tempat je.. jalan dari mula sampai hujung.. pastu beli air semata.. fav air ofcos air tebu, teh bunga dengan air mata kucing.. katira dah terkenan di hati.. menu kat pasar ramadhan ni mmg mcm2.. bila dah macam tu so, its difficult for me to decide.. end up kadang2 makan meggi sajok.. the most important things yang akan dicari hanya pada bulan ramadhan di pasar ramadhan adalah pudding raja..

credit to owner of this pic
 
 
mcm ni la rupa pudding raja tu.. satu bekas ni about RM 5.. taste die mmg finger licking good... so delicious.. mmg kat Pahang je ada tau..
 
 
back to the story.. smlm pukul 4 me, and my officemates 4 orang dah keluar pegi shopping kat pasar ramadhan. so i decided to drive my own car (keta mak la..huhu).. 3 org bapa budak yang havoc.. sengal.. gila2.. duduk blkng.. mak orang yg sorg tu duduk depan.. yang belakang tu mmg non-stop babbling and talking funny things.. mmg kelakar gila.. so, kalau jalan dengan dema2 ni mesti x boring.. kdg2 perangai macam budak2 pun ade..
 
and they keep on talking on how I drive a car.. well.. that's my way.. hahaha.. and yang lagi funny they were acting like that was the first time naik kereta.. habis nak selongkar kereta me yang tahap kereta kontraktor tu.. luckily xda barang yang a bit sensitive la.. to make it short macam jakun tau..
 
bawak bapak budak membeli juadah berbuka adalah sesuatu yang luar biasa.. because they are the person yang in charge hal rumah tangga.. dari menggosok baju.. memasak.. hantar dan amik anak.. pegi paso dan lain2..I respect them a lot. bila nak membeli tu masing2 dok ingat anak-anak suka makan apa... sweet kan... banyak benda dorg membeli.. penuh kereta semalam..
 
agak2 available lagi tak this kind of man... nak cari satu la yang mmg very understanding their wife mcm they did. not because of they are being controlled by their wife but they respect them. hahaha ayat macam bagus kan.. tp.. kadang2 kesian juga dgn this type of man.. mcm org kurang kasih sayang tau.. balik nak sharp.. nak amik anakla.. kalau kursus jauh2 takda sape nak jaga anakla..bla..bla.. bla.. sangat terserlah sifat keibuan dorg..
 
nak jadikan cerita my car pagi ni xboleh start.. bateri dah weak.. haha.. if this happened yesterday gerenti that 3 daddies tu yg kena tolak.. so, today, we decide to go to another destination.. hahaha.. mengulor je kan.. yet still xda jawapan hala tuju harini..
 
so, that's the story for today.. am thinking nak berbuka apa petang ni.. selalunya dapat air pun dah cukup.. hahaha.. but, recently teringin nak makan nasi arab... hehe.. till then...
 
selamat berbuka....
regards,
shida rosli


No comments:

Post a Comment