Monday, December 26, 2011

Pencuri Itu..

hohoho Merry Christmas Buddy..
Salam kawan2..

sedar x sedar, we are leaving slowly 2011.. time flew so fast... tau2 je yang hujung tahun kan.. xsampai 6 hari je kita nak ke tahun 2012.. bertmbh lagi umur kan. apakah dah cukup diri kita dengan amal ibadat? u yourself have the answer..

back to the topic.. so, well, my previous post already mentioned about this.. so let me continue the story..

Early december haritu.. kereta saya telah dipecahkan tingkapnya while we had our nite nasi lemak at Lake Garden Kg Baru.. tingkap sebelah pemandu belah belakang.. so, lots of thing hilang.. my handbags.. 1 notebook, 2 external hardisk, 2 pendrives, a watch, charge handphone, my dg cam, my mum's wallet and handbag, my passport,my shoes and even my Al-Quran.. tak tau nak cakap mcm mana.. as previous mmg xpenah tinggal brg2 berharga tu dalam kereta..even jalan2 dekat tempat yang dekat pun. benda nak jadi kot. so, kena redha.. bersangka baik bahawa setiap yang berlaku ada hikmahnya.

yang  a bit regret is, part of my works ada dlm pen drive which I didn't have a copy anymore.. mujur ada hardcopy.. at least xdala letih struggle nak buat A-Z.. paling koman kena re-type saje..

masa kejadian tu, ada one more car yang park behind mine.. diorg pun kena pecah juga... and many precious things also hilang... while doing police report, mmg area situ being spotted.. malam tu je, 4 kereta kena pecah.. Tahniah Encik Pencuri.. anda mmg professional.. pecah cermin without the sound of car alarm.. and hasil curian anda mlm tu sangat banyak.. selamat menyuap hasil wang haram anda kepada keluarga anda...

so, after kejadian tu, rasa fobia nak tinggalkan any single things dalam kereta.. previously, i used to left my purse and hp in the car.. mujur timtu, tergerak hati nak bawak the two things together.. and disebabkan passport hilang, tak boleh nak ikut my family melancong ke Pulau Karimon. ingat nak buat passport baru senang. rupanya, sangat complicated.. kena ada report polis. yang ini usual procedure.. kena angkat sumpah.. few questions to answer like subjective paper.. and it takes 5 days to be done.. unless passport tu dah tamat tempohnya.. mine, tamat on May 2012..

even dah nak sebulan pun kejadian berlaku.. penyesalan itu tetap ada... semoga saya dan anda semua lebih berhati-hati.. while park your car everywhere.. and don't leave yor purse, handbag even yang xda barg pun dlm tu and handphone dlm kreta.. sesungguhnya pencri skrg sangat arif ttg benda-benda ni semua..

oklah.. time to sleep... good nite everyone..

No comments:

Post a Comment