Monday, December 27, 2010

Weekend In Touch!

hello readers..
selamat petang..


1. well today is my off day.. got an interview this morning... sebagai penolong juruaudit at Majlis Daerah Bera.. It's hard to say but the possibility is low.. maklumlah orang dia sendiri pun mohon juga... what the hell kan.. u dah ada kerja ttp as penguatkuasa so xpayah la nak curi periuk nasi orang lain... just give chance to another person la... tamak la tuh!! but for me, i did the best dah... so far, simple question to answer..






2. yesterday, also had a very unforgettable moment with my office mates.. we had a travel to Kuantan, watched Hantu Kak Limah Balik Rumah.. really, sangaat-sangat menyeronokkan..and sangat kelakar... the best malay film i ever watched... i give ten out of ten..!! thumbs up mamat khalid.. i'm waiting for the sequence!! I know there is a sequence.. things that can be remembered all the time - ce cerita..in loghat perak.. enjit-enjit semut sang by kak limah and the version of poco-poco, ucop style yang sotong with his hand yang xreti duduk diam, pelawok..pelawok..pelawok.. itulah dulu-dulu xamik english education, bomoh2 yang kena tampar..badan lipat due.. and when awie sang Cinta cristal.. mmg superb.. pendek kata i enjoyed every single second of the movie.. letih urat2 muka dek kerana ketawa yang xhengat dunia... really had a fun time with u guys.. [malmal..jajat...riri..thaqif]




3. after that, on our way home, nak dijadikan cerita ada dalam 10 km from bandar kuantan, saya memandu tanpa membuka lampu kereta.. it's almost dark night dalam pukul 7.40-8mlm... and i'm speeding.. Alhamdulillah, xda ape yang berlaku dan masih dipanjangkan umur.. patutla lalu dekat kipsas which jalan tu under construction terasa gelap sangat..nasib baik dekat trafic light permatang badak ada one of the driver bgtau.. thanx sangat!! really, my crazy act i ever got through!! btw, thanx a million tons Nazri for treated us semalam... KFC uols... sangat terharu... so, as per discussion before, next month will be ijat's turn... yeszza.. really love this activity.. i also will do the same if i got a new jobs so soon.. or else i just want to do so...!!




4. malam tadi... Final Piala Suzuki 2010 sesi pertama...kita mendahului 3-0 against Indonesia.. Congrates! Proud to be Malaysian!!.. we are almost at the final touch nak genggam trofi nih.. so, hopefully kita boleh kekalkan kemenangan dekat Indonesia this coming wednesday nih... Go Malaysia Go...!! tunjukkan pada mereka kita masih berbisa masih gah walaupun tanpa pemain import!!!

5. right after the interview td, saya gi membeli sarapan merangkap makanan tengahari berupa nasi ayam... selepas itu, on the way nak keluarkan kereta.. ada 1 waja kat belakang yang pemandunya mmg bodoh!! dah bagi signal nak keluar tp xda respon langsung except x hon je... malas nak tunggu lama I decided masuk dalam kereta waja tuh then help her to move it aside.. geram betul.. kalau jahat dah bawak lari kereta tuh dengan mak-mak dia sekali.. xda kesedaran sivik.. 1st tinggalkan kereta dengan enjin yang hidup yang mana dalam die ada ibu dia yang tua.. yang dah xda kudrat! 2nd dalam banyak2 parking yg kosong still nak parking belakang kereta yang nak keluar.. what the hell betul..

6. Finally, tomorrow will start over the day dekat disaster place tuh.. gosh, i'm waiting the time to get off from there.. dah xda rasa keikhlasan untuk terus bekerja di sana.. i love my job very much but i hate the boss so much too.. really mean it!!

so readers, time for me to stop here by now.. will meet ya soon!!

No comments:

Post a Comment