Tuesday, August 19, 2008

kerJa..Job

susah sangat ker nak cari kerja..
dah empat kali interviu still no respond yet
nak kata pilih kerja x jugak,,,
atau nowadays kita kena ada 'orang kuat' baru boleh dapt kerja..
kadang2 some company mmg panggil applicant gi interview..
but in the mean time diorang actually dah ada calonnya..
untuk apa semua tu..
kadang2 calon2 yang dah sedia ada tu pun xboleh nak diharap..
sebab ada orang kuat yeah they get the job easily..
pernah sekali i went to pejabat kerajaan..
then ada a boy yang baru 2 weeks start kerja..
from my observation, dia di ambil sebab ada orang dalam..
bayangkanlah..dia duduk incharge computer but his IT literate weak yang sangat2
bangang nak mampus...
geram dengan orang yang nak amik pekerja ni..
suka merendah-rendahkan orang lain..
repeat paper pun boleh jadi alasan xdapat kerja..
tensen..tensen...

No comments:

Post a Comment